Verzekerd van een glimlach op je tijdlijn


Korte video's, zoals 'Short Form Video', vangen de aandacht van het publiek in een wereld van snelle consumptie, waardoor merken in korte tijd een krachtige boodschap kunnen overbrengen. Door de populariteit van platforms zoals TikTok en Instagram Reels wordt het benutten van 'Short Form Video' essentieel voor het bereiken van doelgroepen. In een wereld waar verzekeringen doorgaans synoniem zijn met saaie of serieuze gesprekken, besloten we de boel eens flink op te schudden.

Play ▶️

Overzicht en samenwerking

Deze social media campagne voor Allianz Direct was alles behalve doorsnee. We creëerden een podium voor comedians om hun humoristische kijk te delen op verschillende opmerkelijke dilemma’s. Samen met productiebureau Captains sloegen we de handen ineen om verschillende creatieve concepten te smeden. Na een selectie van comedians sloten we onszelf op in de studio. Met een doordacht distributieplan in het achterhoofd, schoten we in slechts twee dagen maar liefst 3 formats en uiteindelijk 30 video’s.

Social media en advertising

Over de loop van een kwartaal hebben we doordacht onze videocontent gepubliceerd, waardoor we een gestage en boeiende stroom aan interactie met het publiek konden opbouwen. Om dit proces te versterken, hebben we de video’s actief gepromoot via advertising. Deze gerichte benadering resulteerde niet alleen in een groeiend bereik (met name op TikTok), maar trok ook nieuwe volgers aan voor Allianz Direct.

Werkzaamheden

Strategie TikTok & Instagram
Concepting
Project Management
Social Advertising

Samenwerking

Allianz Direct
Captains
Marco Lopes
Ruud Smulders
Anne Neuteboom
Tim Hartog
Kim Schuddeboom
Mark Waumans